Luisteren en schrijven, nu ook als freelancer

Meer dan 10 jaar werkte ik in loondienst als communicatiemedewerker bij verschillende bedrijven. Ik mocht er meewerken aan heel fijne projecten, met heel fijne collega’s (you know who you are).

In die 10 jaar verhuisde ik, kreeg een kind, verhuisde nog eens, kreeg een burn-out, ontdekte dat ik introvert ben, en kreeg nog een kind. Het waren jaren waarin ik vaker dan me lief was meeging met de stroom. In die maalstroom verloor ik mezelf uit het oog. En botste tegen de muur.

Na mijn burn-out volgde ik allerlei loopbaanbegeleidingstrajecten, gesprekstherapieën, groepscursussen, yoga- en mindfulnesslessen om mezelf terug te vinden. Ze bezorgden me stuk voor stuk inzichten in mezelf, de omgeving rondom me en de manier waarop ik in die omgeving sta.

Tijdens die trajecten kwam een oude droom steeds terug. Een droom om te schrijven, om te luisteren, om weer creatief bezig te zijn. Die grote droom ging in vervulling toen ik in het najaar van 2021 mijn boek Zwijgen is Goud, waar ik al vijf jaar aan schreef, afwerkte. De reacties na publicatie bij Uitgeverij Horizon in april dit jaar blijven mijn hart verwarmen.

Tijdens die trajecten kwam nog een andere oude droom naar boven. Een droom om de sprong te wagen richting zelfstandigheid. Wie mij kent weet dat ik nooit over één nacht ijs ga. Voor ik een beslissing neem, wik en weeg ik al mijn opties. Ik doe er vaak lang over om een beslissing te nemen (typisch introvert kantje), en dat is niet altijd handig. Maar eens mijn besluit gemaakt, ga ik niet meer terug (ook typisch introvert kantje).

Toen ik hoorde over Starterslabo, voelde ik meteen dat dit mijn springplank naar ondernemen zou worden. Een jaar lang volg ik bij hen een begeleidingstraject om mijn eigen onderneming op te richten. Het is het perfecte laboratorium om mijn businessidee uit te werken, uit te testen en vleugels te geven.

Na 10 jaar loondienst, een burn-out, verschillende loopbaanbegeleidingstrajecten, en een boek, is het nu tijd voor een volgende stap.
De stap richting freelance luisteren 👂 en schrijven ✍️

Geprikkeld? Neem een kijkje op www.ellenjansegers.be

Foto door Ellen Van Den Bouwhuysen

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s