Ik ben Ellen

Ik ben Ellen. Ik ben introvert en hoogsensitief. Ik hou van rust en stilte. Als ik moet kiezen tussen een boek lezen op de bank met een kop hete koffie of een avond op café met al mijn vrienden, dan kies ik voor het eerste. Altijd. Tenzij ik in een gigantische energiebubbel zit.

Ik heb niet veel vrienden, maar ik hou van hen met heel mijn hart. Ook al hoef ik ze niet elke dag te zien. Of elke week. Of elke maand.

Allerbelangrijkst in mijn leven: Het Lief, De Zoon en De Dochter. Mijn fantastische, wonderbaarlijke, adorabele energievretertjes.

Ik hou ook van:

 • Teksten schrijven op mijn Olympia SM3 Deluxe uit 1955.
 • Het tikkende geluid van mijn breipriemen in een stil huis.
 • Frutselen met ringetjes, kettinkjes en andere frutseldingen.
 • Disneyfilms kijken met De Zoon en De Dochter.
 • Lezen. Boeken verslinden. Notities maken in die boeken. Passages fluoriceren. Een boek is pas gelezen als het ezelsoren heeft.
 • En oh ja, af en toe kom ik ook eens buiten. Liefst voor een streepje cultuur. Of een pintje. Maar daarna ga ik graag snel weer naar huis.
 • Mediteren, contempleren, mijmeren, reflecteren, observeren.
 • Wandelen, fietsen, tot rust komen in de natuur.

Ik ben Ellen. Ik ben introvert en hoogsensitief. En dat zijn zo’n fantastische eigenschappen. Je hebt geen idee. Of wel, als je even verder leest. Dat kan op deze blog, maar je kan ook mijn boek lezen. Zwijgen is Goud, Introvert in een Extraverte Wereld verscheen in april 2022 bij Uitgeverij Horizon. Het bevat heel wat inzichten en je leest er ook interviews met intrigerende namen.

Ik werkte tien jaar als communicatiemedewerker in loondienst. Begin 2022 zette ik de stap naar zelfstandige. Ik ben freelance schrijver, journalist, interviewer, redacteur, copywriter en communicatiemedewerker.

Lees meer op ellenjansegers.be

Laat gerust een boodschap achter, in de comments of via het veld hieronder. Ik ben niet altijd zo spraakzaam in het echte leven, maar online ben ik een spraakwaterval. Tenzij ik even een energiedip heb. Of op de bank een boek lees om op adem te komen. Mét koffiekop.

Veel leesplezier!

IntrovertDoodles-Coffee

 

Follow my blog with Bloglovin

Foto door Ellen Van Den Bouwhuysen

CONTACTEER MIJ

12 reacties

  1. Gert-Jan

   Ellen,

   Erg herkenbaar boek.
   Veel in te vullen en toepasbaar op mij.
   Dit boek geeft handvatten.
   Ik heb het aandachtig gelezen. Dank voor het onderzoek.
   Groet

   GJ

   Like

   1. EllenJansegers

    Dank je wel om te lezen en te delen, Gert-Jan, heel fijn om feedback te krijgen van jou als lezer.

    Like

  1. EllenJansegers

   Dag Gert-Jan, bedankt voor je reactie. Ik ben blij dat je jezelf erin herkend hebt en tools hebt gevonden die kunnen helpen. Groetjes, Ellen

   Like

 1. Kevin Vanhooren

  Hey Ellen,

  Bedankt voor deze openheid want zowel voor anderen als voor mezelf geeft dit veel antwoorden op vragen over jezelf. Het werkt twijfels weg waarover we dachten: ‘Zijn wij nu zo anders dan de rest?’ Dat zijn we ook maar uniek zoals elk ander persoon en dat is pas het mooie eraan. Ik hoop dat zowel de volwassenen en vooral ook minderjarugen als introverte uniek personen, de juiste weg blijven aanhouden. Het is in de huidige maatschappij niet zo gemakkelijk om je eigen koers aan te houden. Toch moeten we het doen en ons niet laten vangen of opzijschuiven door de opgelegde en opgedrongen ideeën. Blijf gewoon jezelf en weet: ‘We zijn niet alleen!’

  Kevin.

  Geliked door 1 persoon

  1. EllenJansegers

   Dag Kevin, bedankt voor je reactie! Ik vind het altijd heel fijn wanneer lezers reageren, dat maakt het schrijven toch een beetje interactiever (maar niet teveel, haha). Ik ben blij dat je (h)erkenning vindt in mijn boek. Volg je eigen koers, ook al zijn we anders, dat maakt ons niet minder. Nog veel leesplezier!

   Like

 2. Tinny

  Wauw Ellen, ik las je boek en het is zo herkenbaar! Ik heb me ook altijd ‘raar’ gevoeld, maar weet ondertussen beter en beter hoe dit komt. Vooral sinds ik mama ben, is dit een hele zoektocht geweest. Wat ik wel moeilijk vind, is de combinatie met vrienden nu. Die wonen namelijk allemaal vrij verspreid (op max. een half uur). Mag ik even nieuwsgierig zijn en vragen hoe dat bij jou zit?

  Like

  1. EllenJansegers

   Hi Tinny, wat fijn dat je herkenning vond in mijn boek. Ik heb vriendschap altijd wat moeilijk gevonden, omdat ik vaak verlegen en onzeker was, en niet vaak ‘een klik’ voelde met iemand. Ik heb nog steeds niet zoveel diepgaande vriendschappen, dat is soms wel een gemis. Zeker als mama is het inderdaad niet evident om geregeld vrienden te zien, of verlies je, jammer genoeg, mensen uit het oog. Dus ik ben zelf ook nog steeds wat zoekende op dat vlak.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s