Ik ben Ellen

Ik ben Ellen. Ik ben introvert en hooggevoelig. Ik hou van rust en stilte. Als ik moet kiezen tussen een boek lezen op de bank met een kop hete koffie of een avond op café met al mijn vrienden, dan kies ik voor het eerste. Altijd. Tenzij ik in een gigantische energiebubbel zit.

Ik heb niet veel vrienden, maar ik hou van hen met heel mijn hart. Ook al hoef ik ze niet elke dag te zien. Of elke week. Of elke maand.

Allerbelangrijkst in mijn leven: Het Lief, De Zoon en De Dochter. Mijn fantastische, wonderbaarlijke, adorabele energievretertjes.

Ik hou ook van:

 • Teksten schrijven op mijn Olympia SM3 Deluxe uit 1955.
 • Het tikkende geluid van mijn breipriemen in een stil huis.
 • Frutselen met ringetjes, kettinkjes en andere frutseldingen.
 • Disneyfilms kijken met De Zoon en De Dochter.
 • Lezen. Boeken verslinden. Notities maken in die boeken. Passages fluoriceren. Een boek is pas gelezen als het ezelsoren heeft.
 • En oh ja, af en toe kom ik ook eens buiten. Liefst voor een streepje cultuur. Of een pintje. Maar daarna ga ik graag snel weer naar huis.
 • Mediteren, contempleren, mijmeren, reflecteren, observeren.
 • Wandelen, fietsen, tot rust komen in de natuur.

Ik ben Ellen. Ik ben introvert en hooggevoelig. En dat zijn zo’n fantastische eigenschappen. Je hebt geen idee. Of wel, als je even verder leest. Dat kan op deze blog, maar je kan ook mijn boek lezen. Zwijgen is Goud, Introvert in een Extraverte Wereld verscheen in april 2022 bij Uitgeverij Horizon. Het bevat heel wat inzichten en je leest er ook interviews met intrigerende namen.

Lees meer over het boek Zwijgen is Goud

Laat gerust een boodschap achter, in de comments of via het veld hieronder. Ik ben niet altijd zo spraakzaam in het echte leven, maar online ben ik een spraakwaterval. Tenzij ik even een energiedip heb. Of op de bank een boek lees om op adem te komen. Mét koffiekop.

Veel leesplezier!

IntrovertDoodles-Coffee

 

Follow my blog with Bloglovin

Foto door Ellen Van Den Bouwhuysen

CONTACTEER MIJ

7 reacties

  1. Gert-Jan

   Ellen,

   Erg herkenbaar boek.
   Veel in te vullen en toepasbaar op mij.
   Dit boek geeft handvatten.
   Ik heb het aandachtig gelezen. Dank voor het onderzoek.
   Groet

   GJ

   Like

   1. EllenJansegers

    Dank je wel om te lezen en te delen, Gert-Jan, heel fijn om feedback te krijgen van jou als lezer.

    Like

 1. Gert-Jan

  Ellen,

  Erg herkenbaar boek.
  Veel in te vullen en toepasbaar op mij.
  Dit boek geeft handvatten.
  Ik heb het aandachtig gelezen. Dank voor het onderzoek.
  Groet

  GJ

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s