Zwijgen is Goud

Introvert in een Extraverte Wereld

Razend interessant boek over een populair onderwerp

Zowat een derde tot de helft van de wereldbevolking is in min of meerdere mate introvert. Maar wat wil dat concreet zeggen? In Zwijgen is Goud (Uitgeverij Horizon) belicht Ellen Jansegers alle aspecten van introversie. Wat het precies betekent, hoe het begrip is ontstaan, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op relaties, werk en opvoeding. Ze gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen. Ellen Jansegers wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en getuigenissen van meer en minder bekende introverten, zoals premier Alexander De Croo, Dirk De Wachter, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en prof. Stijn Baert.

‘Als maatschappij zouden we er baat bij hebben om meer naar introverte mensen te luisteren. De waarheid zit vaak verborgen achter het luidruchtige gekakel.’

Dirk De Wachter op de cover van Zwijgen is Goud

Verschenen in

Lees wat geïnterviewden Alexander De Croo en Sam De Bruyn
over Zwijgen is Goud vertellen op hun sociale media.

Ben jij introvert, extravert of iets tussenin?

Een must-read voor alle introverten die in een extraverte wereld moeten “overleven”. Ik heb nog maar eens beseft dat mijn introvert-zijn veel voordelen heeft en dat ik mij zeker niet moet excuseren voor wie ik ben (dat doen extraverten ook niet 😉). Ik was ook verbaasd over hoeveel bekende mensen ook introvert zijn, tot onze premier! Heel veel bijgeleerd!

Judith, ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ op GoodReads

Beluister het boek

Voeg het boek toe aan je lijstje op Goodreads

Lees een stukje uit het boek

Ellen Jansegers is freelance schrijver, journalist, interviewer, redacteur en communicatiemedewerker. Ze heeft een master in Journalism Studies. Ze werkte elf jaar als communicatiemedewerker bij verschillende bedrijven. Na een depressie en burn-out werd het duidelijk dat ze haar stille en gereserveerde kant niet langer kon en mocht wegduwen. Ze is eigenaar van hetstillemeisje.com, een blog over introversie, hoogsensitiviteit, creativiteit en mentaal welzijn.

Coverontwerp door Studio Rubio // Auteursfoto Ellen Van Den Bouwhuysen // Uitgeverij Horizon