BOEK: ZWIJGEN IS GOUD

Deze blog staat al een tijdje op een lager pitje. Dat komt omdat ik achter de schermen aan iets groots werkte. 

Ik startte met bloggen als Het Stille Meisje in de zomer van 2017. Ik was herstellende van een depressie en burn-out waarbij ik alle voeling met mezelf was kwijtgeraakt. Ik wist niet meer wie ik was, waar ik van hield, wat ik graag deed.

In die periode las ik Quiet van Susan Cain. Dat was een eyeopener en keerpunt. Ik was niet raar, ik was gewoon introvert

De afgelopen jaren las ik alles wat los en vast zat over introvert-zijn. Populaire boeken en online artikels, maar ook wetenschappelijke papers. Ik bundelde alles in een document met als droom er een boek van te maken.

Na vijf jaar research en schrijfwerk was de tijd rijp om mijn manuscript naar verschillende uitgevers te sturen. Dat durfde ik uiteraard pas na een zetje van Het Lief. De interesse bleek groot. Ik ging in zee met Horizon en in april 2022 verschijnt mijn boek Zwijgen is Goud, Introvert in een Extraverte Wereld.

Zwijgen is Goud – Introvert in een Extraverte Wereld

In Zwijgen is Goud belicht ik alle aspecten van introversie. Wat het precies betekent, hoe het begrip is ontstaan, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op relaties, werk en opvoeding. 

Waarom dit boek? Zowat een derde tot de helft van de wereldbevolking is in min of meerdere mate introvert. Toch zijn er nog heel wat clichés over introvert-zijn. In Zwijgen is Goud, Introvert in een Extraverte Wereld, ga ik in tegen die clichés en roep ik op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen.

In het boek wissel ik theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en unieke getuigenissen van meer en minder bekende introverten, zoals premier Alexander De Croo, Dirk De Wachter, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en prof. Stijn Baert.

(Bijzonder dankbaar trouwens dat ik al deze mensen heb mogen interviewen.) 

Beluister het boek

Voeg het boek toe aan je lijstje op Goodreads

Coverontwerp door Studio Rubio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s