Orde in de chaos: mijn bullet journal

Ik had ze al een paar keer zien liggen in de rekken van de boekenwinkel: de bullet journals. Het zag er hip uit en ik had er ergens al eens iets over gelezen, maar ik had geen idee hoe dat werkte.

Al die puntjes, dat zei me niks.

 

Tot ik op dit artikel van Kelly Deriemaeker stoot over bullet journallen. Ik was al een tijdje fan van haar alter ego Lilith, maar nu blijkt dat ze potverdorie een heel boek gewijd heeft aan die puntjesboeken. Dat moet ik toch eens onderzoeken.

Ik verslind elke letter van dat artikel en ga ook eens kijken naar andere voorbeelden, zoals deze of deze. En ik weet: DIT is iets voor mij.

Ook ik sleur overal notitieboekjes en lijstjes mee naartoe. Plak mijn huis vol post-its. Gebruik tientallen apps om to-do-lijstjes en tekstflarden in bij te houden. Maar het overzicht ben ik constant kwijt en altijd is er wel iets dat ik vergeet. Dat postpakket afhalen bij de Delhaize bijvoorbeeld. Of dat restje soep opeten. Die babysit regelen voor komend weekend. Of die tekstflard onthouden die tijdens het tandenpoetsen door mijn hoofd schiet.

 

Ik spurt naar de Boekenvoordeel en ga meteen aan de slag.

Het eerste half uur ben ik zoet met uitzoeken hoe die index in mekaar zit en wat de legende juist inhoudt. Maar eens ik het principe beet heb gaat er een siddering door mijn ruggengraat:

Wat. Een. Verademing. Ik gebruik dit voor ALLES: to-do-lijstjes, sollicitatieoverzichten, creativity en andere trackers, boodschappenlijstjes,…

 

Ik kan nu al niet meer zonder.

 

Het enige waar ik dit dagboek niet voor gebruik is mijn agenda. Die moet ik delen met Het Lief en moet altijd en overal voor ons beiden beschikbaar zijn, dus dan is een papieren versie niet handig. Neen, voor onze planning gebruiken we nog steeds Google Agenda.

 

Benieuwd of bullet journallen iets voor jou is? Bekijk hieronder de basics.

 

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s