Het Stille Meisje in podcast Groen Gebladerte (Radio 1)

Er zijn in 2022 veel zotte dingen gebeurd, maar de uitnodiging voor de podcast Groen Gebladerte van Radio 1 was toch wel één van de coolste. (Ik ben een millennial, ik mag ‘cool’ zeggen.)

Mijn naam tussen dat rijtje andere debuterende auteurs zien staan, dat doet wat met een mens. Ben ik nu echt schrijver? Mag ik mezelf (eindelijk) zo noemen?

Mijn schrijfcoach stelde mij en enkele medecursisten ooit die vraag, wanneer je schrijver bent. Zijn stelling? Je bent schrijver als je schrijft. Maakt niet uit wat je schrijft. Maakt niet uit of het goed is. Je schrijft, dus je bent schrijver.

In dat opzicht ben ik al heel mijn leven schrijver. Of toch van mijn, laten we zeggen, zevende levensjaar. Schrijven en lezen zijn altijd mijn lieve lust geweest. Elke week trok ik naar de bib in mijn dorp om de boeken die ik verslonden had in te ruilen voor nieuwe. Of oude, want ik herlas graag. Elke dag pende ik mijn avonturen neer in dagboeken, verzinde ik verhaaltjes. Opstellen schrijven was mijn lang leven.

Mijn schoonvader zegt me dan weer dat je pas schrijver bent als je minstens twee boeken hebt geschreven en uitgegeven. In dat opzicht ben ik er dus nog lang niet.

Maar goed, Groen Gebladerte. Voor Radio 1, met de immer sympathieke radiopresentator Tom De Cock. Met hem mocht ik twee uur lang praten over mijn boekenkast, over introvert zijn, over Zwijgen is goud, over autobiografisch schrijven en over mijn voorliefde voor eenzame personages in psychologische romans.

De superlatieven die in het bijpassende artikel op de website van Radio 1 staan maken me oprecht stil. Dat past dan weer bij mijn alias, Het Stille Meisje…

Lees het artikel op de website van Radio 1

Met ‘Zwijgen is goud’ schreef Ellen Jansegers een indrukwekkend, nieuw standaardwerk over introversie. Ze pleit voor een andere onze blik op communicatie en interactie: méér is niet noodzakelijk béter.

Radio 1
Voor mijn boekenkast. Het Ikea-model is duidelijk te klein. Foto’s door Evie Ellen Lippens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s