Daguitstapjes voor de introverte mama

Hoera, herfstvakantie!

Aangezien wij net een huis bouwden, ik een jaar van de bijstand leefde, na een paar maanden werken terug uitviel met hyperemesis en daarna onze dochter baarde, zit een vakantie in een ver land er voor ons niet in. Dat is niet erg. Als introverte mama vind ik het fantastisch om gewoon thuis te blijven en af en toe een daguitstap te doen met De Dochter van 7 (maanden), De Zoon van 4 (jaren) en Het Lief van 33 (ook jaren).

Maar waar naartoe? Overvolle pretparken, zwembaden of dierentuinen? De horror! Daarom deze tips:

Trek naar zee! Neen, niet de Belgische kust, die is ab-so-luut te mijden. Tenzij Zeebrugge. Het strand is er zo lang dat je je er zelfs bij mooi weer nagenoeg alleen waant. Dat er bijna geen horeca is en er daarom geen hond naartoe trekt, helpt ook.

Of reis naar Nederland. De kustlijn is er zo lang dat je altijd wel ergens een rustig plekje vindt. Wij trokken al naar Nieuwvliet, Bruinisse en de Hoek van Holland, maar wie nog tips heeft mag ze altijd delen.

Toch naar een pretpark, zwembad of dierentuin? Ga rond openingstijd en vertrek rond de middag, wanneer de grootste mensenmassa toekomt. Kans is groot dat je met een baby en/of kleuter toch al wakker bent vanaf zeven uur. En dat je dat uitslapen noemt.

Rond openingstijd heb je het park of bad voor jezelf en kan je kleuter in de namiddag nog een dutje doen. Zodat jij een boek kan lezen. Of gewoon rustig mee dut.

Natuurlijk doet een goeie ouwe wandeling het ook altijd. Neem de fiets of step mee voor je kleuter zodat hij lekker kan crossen, of ga spoorzoeken in het bos.

Ook de kinderboerderij is een aanrader. Wij vonden een kleinschalig pareltje ergens in het Waasland, de Baljuwhoeve, waar kinderen onder begeleiding de dieren mogen aaien en voederen.

Op mijn verlanglijstje?

  • Geocachen en sterrenkijken met de oudste
  • Herfstwandeling met de jongste
  • Eindelijk nog eens naar de bib gaan met / voor de kindjes
  • Voorlezen en knutselen

Heb jij triptips voor introverte ouders? Sharen maar!

2 reacties

  1. Naomi

    Ik ben opgevoed zonder uitjes naar pretparken en dat soort dingen. Nooit gemist ook (want ja, introvert). Een wandeling, een tochtje in de auto, een stukje fietsen; allemaal heerlijk om te doen als de zon schijnt. Die auto gaat ook prima als het regent;).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s