Jongenstrui in groentinten

Het Lief heeft een t-shirt met opschrift “procrastinators unite tomorrow”. Het is hem op het lijf geschreven, maar absoluut niet voor mij van toepassing.

Tenzij voor deze jongenstrui. Want echt, ik kreeg dit project maar niet afgewerkt. Het heeft anderhalf jaar op de tv-kast gelegen, half in elkaar gezet.

Reden? Ik kreeg de halsboord maar niet goed. Ik vind truien afwerken het vreselijkste wat er is, maar bij deze lukte het ook echt niet.

Ik zette de kindertrui op tijdens een workshop in Julija’s Shop in de Nationalestraat in Antwerpen. Anderhalf jaar na de opzet heeft uiteindelijk mijn mama ‘m afgewerkt, omdat mij de moed al lang in m’n schoenen gezonken was. Maar eerlijk: eigenlijk was het patroon niet helemaal duidelijk.

Alleszins, hier zijn je benodigdheden:

  • Breinaalden 3,5 van Takumi Clover (ze zijn in bamboe, maar het lijken net satéstokjes waarmee je zit te breien)
  • Het garen is 100% merino wol van Cowgirlblues, Merino Twist in mosterd, roest en olijfgroen. Eigenlijk is het wol voor sokken, maar ik vind het perfect voor een kindertrui omdat ie lekker lucht en toch warm aanvoelt.
  • Het patroon komt uit Jules en Julie van Julie Jaeken, maar zoals ik zei miste ik wel wat uitleg over het afwerken van de halsboord.

Omdat ik de trui zo lang onafgewerkt heb laten liggen, is hij jammer genoeg te klein voor De Zoon. Spijtig, want ik ben heel erg blij met het uiteindelijke resultaat. Ik vind het één van de mooiste truitjes die ik al gebreid heb. Het zal dus een cadeautje worden. Ik weet al perfect voor wie!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s