In stilte op restaurant

Heb je het als introvert soms ook moeilijk om op restaurant te gaan? Voel je je helemaal uitgeperst na een etentje? Zit je energiepeil onder nul? Dat komt niet alleen door het sociaal contact. Ook de locatie kan je energiepeil helemaal onderuit halen. Zeven tips bij het zoeken naar een geschikte locatie.

 1. Vraag naar het maximaal aantal toegelaten klanten. Kies voor een klein café of restaurant in plaats van een grote open ruimte met hoge plafonds. Omgebouwde kerken, hangars of fabrieken zijn the big thing, maar de akoestiek is hier vreselijk.
 2. Ga je toch naar een groter gebouw, check dan of er aparte booths zijn, verschillende ruimtes of een room divider zoals een boekenkast.
 3. Ook planten zijn een plus. Ze absorberen niet alleen CO2, maar ook geluid.
 4. Let op met een minimalistisch interieur. Tegels aan de wanden of bakstenen muren geven misschien een hippe uitstraling, maar ze zijn nefast voor de akoestiek. Ga liever naar een romantisch of authentiek ogend etablissement met kussens op de stoelen, tafellakens en ja, zelfs wandtapijten.
 5. Vermijd resto’s met een espressomachine aan de toog of een open keuken. Vreselijk wanneer je gesprek gestoord wordt als die machine opeens begint te stomen. Of wanneer de ober roept dat de couvert voor tafel tien klaar is.
 6. Is er een beneden- en bovenverdieping? Vraag of je boven mag zitten. Meestal is deze ruimte minder druk bezet.
 7. Nog eentje: check of de tafels ver genoeg uit elkaar staan. Niets zo vervelend als tegen de stoel van je buur botsen wanneer je naar het toilet moet. Of de conversatie van je buur kunnen volgen. Voor je het weet zit je meer hun gesprek te volgen dan te luisteren naar je compagnon. Dat is niet luistervinken, daar kan je gewoon écht niks aan doen.

Wat zijn jouw favo introvert adresjes? Deel ze gerust hieronder.

4 reacties

 1. Naomi

  Wat een fijne tips! Ik kan me ook helemaal uitgeput voelen als ik ergens in een restaurant ben geweest. Ik let bij het boeken helemaal nergens op (oké, op het eten), maar dat kan ik best eens gaan doen. Eigenlijk heel logisch.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s