Hoogsensitief kantoor hsp hoogsensitiviteit

Hoogsensitief op kantoor onmogelijk? Met deze tips lukt het wél

Hooggevoelig zijn en op een eilandkantoor werken. Het lijkt een onmogelijke combo, maar gelukkig zijn er heel wat trucjes om het wél haalbaar te maken.

  • Zoek een park, bos of weide in de buurt en ga elke middag wandelen. Te warm? Regen? Geen goed schoeisel? Leg een hoed, een regenjas en sneakers in je auto en trek die aan tijdens je lunchwandeling. Geen excuses meer. En oh ja, laat je smartphone op je bureau liggen.
  • Nog een tip voor tijdens je lunchpauze: mediteer. Zoek een rustig plekje, bv op een bankje in het park of in je auto in een doodlopende straat. Je kan een app gebruiken ter ondersteuning zoals bijvoorbeeld Headspace. Letterlijk een adempauze nemen tussen twee drukke werkhelften door kan wonderen doen.
  • Als het enigszins kan: vraag of je aan een bureau in de hoek van het eiland kan werken. Zo heb je maar één buur die je kan storen.
  • Ze zijn zeldzaam, maar ze bestaan: momenten waarop er niet gepraat wordt in een open kantoor. Als hoogsensitief persoon zullen ze je meteen opvallen, die momenten. Stop dan even met wat je aan het doen was en geniet er intens van.
  • Plan een vergadering, boek een meeting room en nodig niemand uit. Een vol uur in een ruimte helemaal voor jou alleen. Zaliger bestaat niet.
  • Vertrek niet holderdebolder naar huis. Ruim je bureau op, kies in je auto een fijn muziekje en haal een paar tellen adem voor je de sleutel omdraait.
  • Vermijd de radio. Probeer op kantoor zelf zo ver mogelijk van de radio te gaan zitten. Zet onderweg naar en van het werk de radio af. Kies liever voor een fijn muziekje of een podcast. Mijn aanraders? Bob van Audiocollectief Schik en VPRO en Iemand van Radio 1.
  • Als het enigszins kan: plan zoveel mogelijk taken en vergaderingen op voorhand in. Ja, dat mag voor de rest van het jaar zijn. Je moet er even tijd voor vrijmaken en uiteraard moet je rekening houden met toevalligheden. Maar een overzicht van wat komen gaat maakt je zoveel rustiger.
  • Als het kan: werk een dag in de week van thuis uit. Of nog beter: ga 4/5e werken. En maak van je thuisdag dan ook echt een dag voor jezelf. Ja, je verdient wat minder, maar de rust die je ervoor in de plaats krijgt is onbetaalbaar.

Heb jij nog tips om rust te vinden in de drukte op kantoor? Deel ze hieronder in de comments!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s