Mindfulness op kantoor? Deze 8 tips kan je elke dag toepassen

  • Maak een wandeling door het gebouw. Zorg dat je alle gangen gezien hebt.

 

  • Staar vijf minuten uit het raam en concentreer op je ademhaling.

 

  • Zet een klein glas water op je bureau. Drink het elk half uur leeg en ga het meteen weer vullen. Luister tijdens het vullen naar het klokken van de waterfles. Bonuspunt? Je moet vaker naar het toilet. Wat dan weer extra mindful momenten oplevert.

 

  • Als je naar het toilet gaat, luister dan naar het stromen van het water tijdens het handen wassen.

 

  • Plaats een tube handcrème op je bureau. Focus op de bewegingen van je handen tijdens het smeren.

 

  • Mijn persoonlijke favoriet: maak een lunchwandeling. Liefst een half uur, maar tien minuten is ook goed. Zoek de natuur op. Vaak vind je verborgen bosjes of wandelpaden vlakbij het industrieterrein of de snelweg waar jouw bedrijf gevestigd is. Zo werk ik vlakbij het natuurdomein Molsbroek, waar ik elke week wel eens passeer. En ook een jaagpad is vlakbij.

 

  • Hoor je een mooi liedje op de radio? Luister er bewust naar. Mijn lievelingsnummer van het moment? “Need your love” van Jasper Steverlinck.

 

  • Favoriet nummer twee: neem je handwerk mee naar het werk. Een naaimachine lijkt me wat overdreven, maar breien, haken, bullet journallen, tekenen of stickeren gaat perfect. Ja, de eerste keer gaan je collega’s raar opkijken. Maar daar hoef jij je geen ene moer van aan te trekken. Plus, het is een prima gespreksonderwerp. Zo heb ik mijn ene collega al uitgelegd hoe je een muts breidt en vragen mijn andere collega’s lachend wanneer ik een sjaal voor hen ga breien. Het Stille Meisje breisels binnenkort op bestelling, stel je voor! 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s