Rechttoe-rechtaan sjaal met gevallen steken

Deze petrolblauwe sjaal breide ik voor mijn allerliefste schoonmoeder. (Niet gelogen! Ik heb een fantastische schoonmoeder.)

  • Wol: 5 strengen Blue Sky Fibers bulky, kleur Atlantis
  • Priemen: Knit Pro houten breinaalden, 10 mm
  • Patroon: Libelle België
    Alle steken recht breien, bij het afzetten om de twee steken een steek laten vallen.
  • Gebruikte steek: recht

Ik moest even wennen aan breien met zulke dikke naalden. Meestal brei ik truitjes of mutsjes voor De Zoon met naalden 5 of minder. Maar na een paar priemen breien lagen de naalden lekker in mijn handen.

Op driekwart lengte kreeg ik even schrik dat de sjaal te zwaar zou wegen. Maar door  steken te laten vallen tijdens het afzetten verminderde het gewicht, terwijl de sjaal wel  lekker warm en zacht bleef.

Bonus: het ging héél snel vooruit! Na een paar avonden breien was de sjaal al klaar.

Leermoment: ik gebruikte andere wol dan in het patroon, waardoor ik de hoeveelheid nodige strengen niet goed inschatte en 2x moest bijbestellen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s