Turquoise herfsttrui met rits

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuw truitje. Ik breidde deze appelblauwzeegroene jongenstrui met rits in tricotsteek met breinaalden 4,5. Voor het grijze boordje in gewone boordsteek gebruikte ik naalden 4.

De wol van het merk Schachenmayr komt uit Veritas. Het patroontje (Marcel) haalde ik uit Jules & Julie, breiwerkjes voor baby’s en kinderen. Eerder breidde ik al de patroontjes Ferre (jongenstrui in twee kleuren) en Seppe & Seppa (muts en sjaal in fluoaccenten) uit hetzelfde boek.

De Zoon draagt maatje 4 en is zelf 2,5 jaar. Hij is groot voor zijn leeftijd, maar het patroontje valt hoe dan ook nogal klein uit.

appelblauwzeegroene herfsttrui (7).jpgappelblauwzeegroene herfsttrui (3).jpgappelblauwzeegroene herfsttrui (8).jpgappelblauwzeegroene herfsttrui (6).jpgappelblauwzeegroene herfsttrui (4).jpgappelblauwzeegroene herfsttrui (1).jpgappelblauwzeegroene herfsttrui (5).jpg

Workshop

In oktober start ik met een workshop “Brei je eerste trui” in Julija’s Shop. Dat komt goed uit, want de wol en het patroon voor mijn winterproject liggen al klaar!

Ik hoop er vooral afwerkingstechnieken bij te leren. Opzetten, recht en averechts breien lukken goed, steken ophalen kan ik ook min of meer, maar afwerken, dat vind ik het moeilijkste (en saaiste). Dit turquoise truitje was in een paar weken gebreid, maar het in elkaar zetten en de rits innaaien heeft me nog eens een paar weken gekost. Vooral omdat ik bij dat laatste niet goed wist hoe ik het moest aanpakken. Maar waar ik tot voor kort zou uitblinken in procrastinatie ben ik deze keer gegaan voor imperfectie. En het resultaat valt reuze mee!

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s