Ik ga op reis en ik neem mee…

Wat elke introvert absoluut in zijn koffer moet steken om van een zorgeloze vakantie te genieten.

  • Boeken, boeken, boeken. Of je nu e-books op een kindle prefereert of een hele tas vol papier meesleurt, leesvoer is een absolute must. Ook voor de kids: kartonnen boekjes en boeken met flapjes. Ikzelf hou niet van digitaal lezen, dus sleur ik iedere reis een koffer vol boeken mee.

  • Fleece dekentjes. Om boeken te lezen. Om een dutje te doen. Om in het ijle te staren na een dag vol activiteiten en de gedachten in je hoofd de vrije loop te laten.
  • Een Zweedse fakkel. Of kies voor een bosrijke omgeving en ga hout sprokkelen voor een kampvuur. Perfecte activiteit voor kinderen en je kan er zelf je hoofd mee leegmaken. In het vuur staren: nog zo’n manier om je hoofd leeg te maken. Of kies voor het veilige alternatief en neem theelichtjes mee.
  • Een iPhone vol muziek, een Bose travelspeaker en oortjes. En opladers voor al je devices. Je zou maar eens zonder muziek moeten vallen, net voor het slapen gaan. Of net als de kinderen hun dutje doen.
  • Oordoppen. Om te slapen, om te lezen als de rest van je reisgezelschap naar tv kijkt, om de schelle geluiden van het zwembad te dempen, om de kakafonie van indrukken van een drukke stad te verzachten.
  • Schriftjes en schrijfgerief. Om te schrijven. Om te tekenen. Je indrukken van de reis te noteren. Voor boodschappenlijstjes. Om je antwoorden van Boggle te noteren of de stand van Kubb of Uno in bij te houden.
  • Oversized truien, joggingbroeken en jersey jurkjes. Omdat het op vakantie eindelijk is toegestaan er de hele dag als een slons uit te zien.
  • Je favoriete muziekinstrument. Of je nu slechts vijf noten kan spelen op je blokfluit, hele aria’s op je viool of enkel Wonderwall kan op je gitaar die stof ligt te vergaren op zolder. Niets wat zo verbindt als muziek. Zoek een afgelegen plekje op en speel enkel voor jezelf, of overwin je podiumvrees en haal je instrument boven tijdens het Zweedse fakkelkampvuur.
  • Een dag extra vakantie voor je vertrek. Om al je bagage rustig uit te kiezen en in te pakken. No morevertrekstress gegarandeerd.
  • Drie dagen extra vakantie na thuiskomst. Om bergen was te verzetten. Om te genieten van je eigen bed. Om eindelijk dat boek uit te lezen. Om te bekomen van een drukke vakantie, zeker als je met vrienden of familie bent weggeweest.

Één reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s