Lezing Zwijgen is goud: zet introvert talent in de schijnwerpers

Laat introvert talent schitteren

Zwijgen is goud, introvert in een extraverte wereld: lezing, workshop, keynote of panelgesprek in jouw organisatie.

Een derde tot de helft van de wereldbevolking is introvert. Maar wat wil dat concreet zeggen? In de lezing Zwijgen is goud, naar het gelijknamige boek, belicht Ellen Jansegers alle aspecten van introversie.

Wat het precies betekent, hoe het begrip introvert is ontstaan, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op relaties, werk en opvoeding. Ze gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen.

Introversie is een veelbesproken en bestudeerd persoonlijkheidskenmerk. Inzicht in introversie is essentieel om onszelf en de mensen om ons heen te begrijpen. Het verbetert onze communicatie, relaties, productiviteit en mentaal welzijn.

Verwacht een toegankelijke lezing vol herkenbare verhalen en wetenschappelijke inzichten, aangevuld met concrete tips en tricks. Ellen Jansegers wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en getuigenissen van meer en minder bekende introverten, zoals premier Alexander De Croo, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en prof. Stijn Baert.

Na de lezing Zwijgen is goud over introversie weet je:

  • Wat introversie betekent (en wat niet)
  • Waar de begrippen ‘introvert’ en ‘extravert’ vandaan komen
  • Hoe de hersenen van introverte mensen anders werken dan die van extraverte mensen
  • Wat het extraverte ideaalbeeld is, en welke gevolgen dit heeft op persoonlijk en maatschappelijk vlak
  • Welke invloed iemands introverte aard heeft op werk, relaties en vrije tijd
  • Wat de talenten van introverte mensen zijn en hoe we voorbij de clichés over introverte mensen als verlegen, arrogant of grijze muizen geraken
  • Waarom introverte mensen hun kracht net vinden door in hun schulp te blijven
  • Waarom iederéén profiteert van een introvertvriendelijke organisatie en samenleving

‘Na de lezing heb ik mijn eigen training anders aangepakt. Ik had een erg interactieve sessie voorbereid, maar het publiek was nogal timide. Ik liet hen de optie: twee per twee iets bespreken, of alleen reflecteren. Achteraf kwam een deelnemer me persoonlijk bedanken omdat ze de kans had gekregen alleen te werken.’

— ELS CATRY, TRAINER EN COACH BIJ PERFORMANCE PARTNERS, DOCENT AAN ARTEVELDEHOGESCHOOL

‘Leuke en interessante lezing, interactief, aangenaam gebracht, wetenschappelijk onderbouwd.’

‘Er is nood aan kennis over introvert zijn. Die kennis kan jij geven.’

‘Het was heel interessant en ik heb enorm veel van je geleerd. Ik voel dat je dit onderwerp echt beheerst. Het was fijn dat je zo open was over je eigen ervaringen.’

Vergroot jouw kennis over introversie en zet de talenten van stille mensen in de schijnwerpers.

Lees meer info

Naar het gelijknamige boek ‘Zwijgen is goud’ over introvert zijn

‘Met Zwijgen is goud schreef Ellen Jansegers een indrukwekkend, nieuw standaardwerk over introversie’, schreef Radio 1. ‘Ze pleit voor een alomvattende omdenking van onze blik op communicatie en interactie: méér is niet noodzakelijk béter. Ellen is vaandeldrager voor een maatschappij waarin minder geschreeuwd wordt.’

Zwijgen is goud verscheen in april 2022. Het boek stond verschillende weken in de bestsellerlijst van Standaard Boekhandel en Fnac, met een eerste en tweede druk van in totaal 5.000 exemplaren. Het werd door de lezers van Standaard Boekhandel aangeraden als een van dé boeken van 2022.

Interviews met auteur Ellen Jansegers verschenen in De Morgen, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Reformatorisch Dagblad, NPO Radio 1 Journaal, MNM, Markant Magazine, VRT Zomerboekathon en Goed Gevoel. Als debuterend auteur was Ellen te gast in de podcast Groen Gebladerte voor Radio 1.

Premier Alexander De Croo vertelde op Joe FM waarom hij meewerkte aan het boek: ‘We leven in een wereld van extraverten. Er zijn enorm waardevolle mensen onder introverten.’ Ook op zijn socials deelde hij het boek.

Leer aan de hand van de lezing Zwijgen is goud, introvert in een extraverte wereld de talenten van introverte mensen naar waarde schatten. Zodat de organisaties waar ze voor werken, scholen waar ze studeren en families waarin ze leven nog meer kunnen floreren.

Op zoek naar een boeiende keynote, lezing of workshop? Wil je als organisatie het maximale potentieel uit jouw leden of werknemers halen? Neem dan nu contact op.

Lees meer over het boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s