Babydekentje in vierkantjespatroon

Om me voor te bereiden op de komst van ons tweede kindje, breidde ik dit leuk wit dekentje met spikkels in vierkantjespatroon.

Het model komt uit Jules & Julie – breiwerkjes voor baby’s en kinderen. Het vierkantjes effect krijg je heel gemakkelijk door rechts en averechts af te wisselen.

Twee draden

De wol is een combinatie van Madelinetosh Merino Light Cosmic Wonder Dust en Atelier Veritas Stringa wit. Ik breidde dit dekentje dus met twee draden.

Handgeverfde merinowol

Ik ben absolute fan van het luchtige Merino Light garen. Madelinetosh is handgeverfde merinowol, heel zacht met prachtige kleurbaden. Toch probeer ik me te beperken tot 1 item per jaar, want de wol is redelijk duur. Vandaar ook de combinatie met het garen van Veritas. Dat maakt het breiwerk niet alleen goedkoper, het dekentje is daardoor ook iets warmer.

4 reacties

    1. hetstillemeisje

      Ja echt een fijn boek hè. Ik heb onlangs nr. 4 gekocht. Nog niks uit gemaakt, maar er staan ook weer leuke patroontjes in. Leuke blog heb je trouwens 👍

Geef een reactie