Kindermuts en sjaal in pastelroze en muntgroen

Voor de derde verjaardag van het petekind van Het Lief maakte ik zelf deze muts en sjaal. Het patroon komt uit Jules & Julie – breiwerkjes voor baby’s en kinderen.

Ik paste de kleuren van het patroon wel wat aan. Zo breidde ik de sjaal en muts afwisselend in grijs en muntgroen. Voor de pompons gebruikte ik pastelroze.

Gebruikte wol:

  • Grijs: Pure authentieke organische wol uit Veritas
  • Muntgroen: Lamana Bergamo, een mix van merino en baby alpaca uit Julija’s Shop
  • LichtrozeSublime dégradé garen, een mix van Egyptisch katoen en zachte wol uit Veritas

Ik breidde deze muts en sjaal in rijstkorrelsteek al eens eerder toen De Zoon nog een peuter was. Ik heb het setje toen in grijs gebreid met fluo pomponnen.

’t Is een hobby

Breien voor baby’s, peuters en kleuters, het is een hobby die ik nu al enkele jaren volhoud. Vaak ben ik een hobby na een paar maanden beu, maar deze is toch een blijvertje. Toegegeven, soms kan ik uren en dagen aan een stuk breien en soms blijft iets maanden liggen. Maar met een breiwerkje kan en mag dat ook.

Het enige waar je voor moet opletten tijdens het breien voor baby’s of peuters is dat je je werkje niet té lang laat liggen. Voor je het weet zijn ze eruit gegroeid! En ja, dat heb ik al meermaals meegemaakt. Hashtag fail 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s