Customize eens een theekopje

Wat doet een mens als ze hoogzwanger is en overtijd gaat? In mijn geval: knutselen.

Aangezien onze oudste vier weken te vroeg werd geboren, was ik bij de tweede vier weken op voorhand al klaar met alle praktische beslommeringen. Uiteraard bleef kind 2 langer zitten en ging ik zelfs overtijd.

Toen ik vier weken voor mijn geplande datum stopte met werken, had ik dus zeeën van tijd. Tijd om te rusten, op te ruimen en creatief bezig te zijn.

Easy DIY’s tijdens mijn zwangerschap

Ik startte geen grootse projecten meer (mijn roman ligt al even in de koelkast), maar enkele easy DIY’s die ik makkelijk kan afwerken of opbergen.

Tekenen op een theekop

Hieronder het resultaat van zo’n gemakkelijk knutselwerkje: een theekop met tekening.

Een koffietas of theekop decoreren is super easy. Je koopt enkele witte kopjes (in mijn geval uit de Hema, maar je kan ze evengoed in de kringwinkel halen). Een porcelain marker of stift geschikt voor porselein en glas vind je in de hobbywinkel.

Zo doe je het: een theekopje customizen

Voor tekeningen en illustraties, check Pinterest voor een overload aan inspiratie en stap voor stap instructies.

Foutje gemaakt tijdens het decoreren? Is je eerste versie toch niet zo mooi? Geen nood, je wrijft je tekening er gewoon af met een droge doek.

Helemaal tevreden van je resultaat? Bak het 90 minuten in de oven op 160 graden (geen hete lucht). Daarna is je tekening gefixeerd en mag je kopje in de vaatwasser tot max. 60 graden.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s