Anders Gaan Leven (1)

In mijn lijstje met goede voornemens kon je het al lezen: ik ben helemaal klaar voor 2018, maar soms word ik bang. Bang om (opnieuw) in een negatieve werkomgeving terecht te komen. Bang voor de ratrace. Bang om mezelf weer voorbij te rennen en weer in die neerwaartse spiraal te belanden.

Maar ik pak al heel veel zaken op een andere manier aan. Ik raakte ze al kort even aan, maar zet ze hier uitgebreider op een rij.

Ik mediteer

Mediteren betekent niet in een mystieke bubbel terechtkomen waar alles peis en vree is. Het is een manier om met alledaagse obstakels om te gaan.

Een heel mooi voorbeeld van wat meditatie teweeg kan brengen, vind je in de NY Times, waarin Dan Harris, ABC nieuwsgezicht vertelt over hoe hij met zijn 2-jarige zoon naar spoed rent nadat hij met z’n hoofdje op de salontafel is gevallen. En hoe hij dat zonder het goed te beseffen toch op een mindful manier benadert.

Mindfulness en meditatie brengen mij innerlijke rust, helpen me een mentaal overzicht te houden en prioriteiten te stellen in de waan van alledag. Want hoe drukker je het hebt, hoe meer nood je hebt aan stilte. Echte, duurzame stilte, die je geest helder houdt en creatief denken faciliteert.

Nieuwsgierig, maar geen idee hoe eraan te beginnen? Download Headspace, een app met begeleide meditaties. In het Engels, met een gratis en een betalende sectie.

Ik doe aan yoga

Nog zo’n activiteit die stinkt naar patchouli en zweverigheid. Ik doe het zonder wierookstokjes en mét begeleiding. Elke woensdagavond, in groep, 2 uur lang. Als je het op de goede manier doet, is yoga een heel intensieve sport. Maar geen sport zoals we ze kennen in de Westerse wereld, waarbij je twee uur lang alles moet geven en het bon ton is dat wie het meeste gezweet heeft ook het beste gesport heeft.

Niks van dat. Yoga gaat vooral om innerlijke kracht vinden door een goede lichaamshouding aan te nemen waarbij je focus legt op je (onder)rug, benen en schouders. Die laatste mogen vooral niet gespannen zijn.

Probeer dat maar eens twee uur vol te houden in de fitness.

Nog niet overtuigd? Lees dit artikel maar eens.

Ik kijk weinig tv

We hebben onze tv niet buitengegooid, maar als we konden, zeiden we ons digitaal tv-abonnement zo op. Jammer genoeg is dat gekoppeld aan ons internetabonnement, en zonder internet leven gaat me net iets te ver.

Dan zou ik niet meer kunnen bloggen, stel je voor! Dat wil ik mezelf en jullie niet aandoen.

Wat ik wél kijk, is Netflix. Ik weet het, het aanbod is zeer Amerikaans, maar de voordelen van kiezen wat je kijkt, waar en wanneer je wil, vind ik fantastisch. Mijn aanraders? Dark, Stranger Things, Top of the Lake, Fargo en The Fall.

Het grootste voordeel van minder tv kijken? Je hebt zoveel meer tijd en energie voor andere dingen!

Benieuwd naar wat ik nog anders doe? Volgende week verschijnt deel 2!

2 reacties

 1. storminjehoofd

  Een internetabonnement zonder tv kan perfect hoor. Het staat meestal wat verborgen op de websites van de operatoren, maar het kan. Zonder reclame te willen maken (ben klant noch aandeelhouder): Een goedkoop en degelijk alternatief voor puur internet is EDPnet. Je “krijgt” er een telefoonlijn bij maar die hoef je niet te gebruiken.

  Like

  1. hetstillemeisje

   Ik weet dat het kan, maar volgens het Lief zouden we dan sowieso meer betalen en dat lijkt we wat te zot. Hij is fervent gamer en heeft alle formules al eens naast elkaar gelegd, maar abo inclusief digitale tv kwam er best uit volgens zijn research toen. Is wel al ff geleden, dus kan zeker al veranderd zijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s