Kaarshouder in beton

Het stond al lang op mijn planning voor een druilerige dag, maar omdat juli zo’n mooie zomermaand was heb ik mijn pot betongruis pas vorige week bovengehaald.

Het was de eerste keer dat ik met beton werkte. Eén tip: begin met een bodempje water en voeg daar cement aan toe, niet andersom. Anders kap je veel te veel water bij het gruis en zit je voor je het weet niet met twee theelichthouders maar met drie potjes plus een extra kommetje.

 

 

De kaarsenhouders beschilderde ik met witte en zwarte krijtverf. Het kommetje met koperkleurige acrylverf. Verf en betonmix komen uit De Banier. Als mal gebruikte ik wat ik kon vinden in mijn keukenkast: plastic bekertjes en kommetjes. De boeken dienen als extra gewicht zodat de mal niet omhoog komt tijdens het drogen.

Alles bij elkaar was ik zo’n uurtje écht bezig: beton maken, in mal gieten en schilderen. Voor de droogtijd moet je zo’n 24 uur rekenen. Perfect als creatief tussendoortje dus.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s