Fruitmanden

Fruitmanden. Een koffer vol steen. Een vrouw in grijs gewaad die dat alles meezeult. Haar hele huishouden. Haar verhalen. Sporen die denderen, rails die zoeven. Kijk in dat raam. Een weerspiegeling. Van jezelf? Een confrontatie. Een idealisatie. Een minimalisatie. Kijk in die spiegel. Wie zie je? Ogen en haren, een neus en een mond, oren en wangen (ingevallen). Een vormeloos wezen. Een transformatie. Veren vliegen, vleugels flapperen. Kras op! Zoevende pluimen; luchtwezens in een coupé. Krijsend en klapwiekend tegen die spiegel; pikkend in dat raam. Barsten en scheuren, krassen en nagels. Krakende schichten. Ploffende stenen, veren verdwijnen (vernietigen). Een dame in zwart – of wit? Grijs alleszins. Verzamel die stenen, sprokkel ze in een koffer. Die vrouw, met handen (manden) vol fruit. Rood met groen en oranje en geel. Voel dat sap sijpelen, die vruchten rijpen (groeien). Ze worden grijs. Alles wordt grijs. Als een muis in een trein. Een olifant in een spiegel. Een vogel in een koffer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s